Wie zijn we?

Carin Breukers

Sinds aprilĀ 2012 hebben we twee paarden, die we op een natuurlijke manier houden. Paarden zijn altijd bezig met hun omgeving en ze reageren steeds anders op je. De fijngevoeligheid en de eerlijkheid in het contact vond ik vanaf het begin indrukwekkend. Ik kreeg snel in de gaten dat hun manier van reageren heel veel te maken had met de manier waarop ik hen benaderde. Op dit moment maken we buitenritten met onze paarden, we doen gymnastiserend grondwerk en ze helpen mee in de coaching.

Ik werk als docent communicatie en studieloopbaanbegeleider bij de faculteit People and Business Mangement van Zuyd Hogeschool. Daar begeleid ik studenten van de dag- en avondvariant bij alle keuzes die ze binnen de opleiding en over hun loopbaan moeten maken.

Tijdens het onderdeel Persoonlijk Leiderschap van de opleiding komen studenten een dagdeel met onze paarden werken om zo meer informatie over zichzelf en hun gedrag of drijfveren te krijgen. Lees bij de reacties wat een aantal studenten hiervan vond.

Mijn manier van coaching is gebaseerd op de krachtgerichte coachingsmethodiek van Korthagen. Mijn kennis over paarden breid ik nog steeds uit door gerichte trainingen te volgen over o.a. loopbaancoaching en individuele coaching met paarden.